Jedan fini složenac od palačinki, sa špinatom…
Sastojci:
-10 palačinki
-150 g špinata
-pola glavice luka
-3 češnja češnjaka
-brašno
-2 žlice maslaca
-360 ml mlijeka
-120 g naribanog tvrdog sira
-prstohvat muškatnog oraščića
-krupna sol
-papar
-limunov sok
-za posipanje-malo naribanog parmezana
Priprema:
Od smjese po želji ispecite 10 palačinki (uvijek radim s dva jaja, malo mineralne vode, prstohvat soli pa onda brašna i mlijeka po potrebi, dok ne dobijem potrebnu gustoću za palačinke).
Na tavi rastopite maslac sa sitno sjeckanim lukom i češnjakom, dok ne omeknu.
Dodajte brašno (količina od oka, iskerno nisam mjerila koliko točno, ali otprilike toliko da se složi sa količinom mlijeka i da dobijete pristojan bešamel i miješajte 2 min. pa postepeno, stalno miješajući, dodajte mlijeko.
Kuhajte, miješajući da se ne stvore grudice, oko 5 min. dok umak ne postane gust.
Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
Dodajte naribani tvrdi sir i dobro ga izmješajte s dobivenim bešamelom.
Špinat kratko blanširajte u kipućoj vodi.
Dobro ga ocijedite od viška tekućine i sitno ga nasjeckajte pa pomješajte s bešamelom.
Na kraju ukapajte malo limunovog soka.
Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva.
Složite palačinke jednu na drugu: na prvu palačinku stavite 2 žlice sosa, poklopite ju drugom palačinkom i tako redom do kraja.
Na kraju zadnju palačinku premažite umakom, posipajte naribanim sirom i pecite oko 25 min.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar