Pita od čokolade

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Ovo je najbolja pita od čokolade, od moje mame, bitno je samo da tijesto dovoljno ispečete, a unutra ostane saftna.Jednostavna za pripremu, a prolazi za sve prigode i svečane i običan dan jer je perfektna. Uostalom probajte

Sastojci:

Tijesto
  
-14 dkg putra
-14 dkg brašna
-1 žutanjak
-2 žlice vode
-malo soli
-malo ribane limunove korice  

Fila
  
-10 dkg čokolade
-10 dkg šećera
-3 žutanjka
-1 žlica puna pekmeza od šipka ili marelice-kiselkasti
-5 dkg mljevenih oraha
-4 bjelanjka snijeg

Priprema:

Sastojke za tijesto sve smješati u zdjeli u glatko tijesto, pokriti folijom i pustiti da odstoji u frižideru bar pola sata

U posudu staviti sve sastojke (osim snijega ) za filu i lagano na vatri otapati i miješati ( ne na prejakoj vatri da se šećer ili čokolada ne zgruda ili zagori), kad se već malo rastopi dodaj žutanjke

Dodati snijeg od bjelanjaka rukom lagano

Razvaljati tijesto (na podlozi posutoj brašnim) i staviti u podmazani pleh 18×30 cm, pa staviti filu, pa opet tijesto.Izbosti malo tijesto gore vilicom.

Stavi se u vrući ror peči na jaču vatru – 180 stupnjeva, sve dok gornje tijesto ne postane svijetlo žućkasto -peči 30 minuta.

Gore posipati sitnim šećerom.

Kad postigneš da je tijesto pečeno, a unutra vlažnije onda je kolač maksimalno uspio.

Ja stavljam duplu masu file na jednu masu tijesta.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More