Sastojci:
Tijesto
-1 kg brašna za dizana tijesta
-1 kom svježi kvasac
-1 žlica velika ravno soli
-5 dcl mlijeka i još dodati po potrebi
-1 dcl ulja
Fil
-50 dkg sira svježeg
-12,5 dkg margarina otopiti
-1žlica ravno soli
Premaz
-1 kom kiselo vrhnje od 2 dcl
-2 kom jaja
Priprema:
Zamijesi tijesto, ostavi 20 minuta da se diže, razvaljaj po mogučnosti u pravokutnik i premaži sa pola fila, preklopi i stavi drugu polovicu fila, ponovo preklopi i razvaljaj na 1 cm debljine.
Reži po dužini na štapiće, ufrći ih i stavi u tepsiju.
Poslaži ih u namazanu tepsiju ili na peki papir i pusti još malo da se dignu. Odozgo ih
Premaži sa:
Odvoji od fila 3 žlice smjese dodaj 1 kiselo vrhnje, 2 cijela jaja i malo soli.
Stavi ih peći na 180 C 30-4o minuta.
Dobar tek !
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar