Novogodišnja pogača

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Ima mnogo recepata za pogaču, ali pogača prema ovom receptu je bogatog ukusa i veoma dekorativna.

Sastojci:

3 jaja
 200 ml mleka
150 ml ulja
100 ml  vode
1 paketić svežeg kvasca
brašno po potrebi
so
malo maslaca


Priprema:  

Svež kvasac se razmrvi i stavi u toplu vodu s kašičicom šećera i ostavi da nadođe.

U većoj zdeli pomešati sve sastojke za testo. Dodati aktivirani kvasac i umesiti kompaktno testo. Ostaviti ga na toplom mestu da podupla svoju zapreminu pa ga premesiti.

Testo podeliti na tri dela, jedan manji, jedan veći i jedan najveći .Od najmanjeg dela napraviti loptasti oblik, ukrasiti ga trakama i staviti na sredinu podmazanog kalupa.

Od dela srednje veličine oblikovati  prsten i obaviti ga oko središnjeg dela u kalupu. Posuti ga susamom.

Najveći deo teste  razvaljati u pravougaonik, premazati otopljenim  maslacem i urolati. Posle nekoliko minuta, kad se maslac malo stegne, iseći na delove debljine oko 1 cm i slagati oko prstena naizmenično jedan iza drugog. Ostaviti da testo nadođe oko 45 minuta pa peći na 180°C oko 45 minuta.

Izvor:(kuhinjarecepti.com)
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More