Ima mnogo recepata za pogaču, ali pogača prema ovom receptu je bogatog ukusa i veoma dekorativna.
Sastojci:
3 jaja
200 ml mleka
150 ml ulja
100 ml vode
1 paketić svežeg kvasca
brašno po potrebi
so
malo maslaca
Priprema:
Svež kvasac se razmrvi i stavi u toplu vodu s kašičicom šećera i ostavi da nadođe.
U većoj zdeli pomešati sve sastojke za testo. Dodati aktivirani kvasac i umesiti kompaktno testo. Ostaviti ga na toplom mestu da podupla svoju zapreminu pa ga premesiti.
Testo podeliti na tri dela, jedan manji, jedan veći i jedan najveći .Od najmanjeg dela napraviti loptasti oblik, ukrasiti ga trakama i staviti na sredinu podmazanog kalupa.
Od dela srednje veličine oblikovati prsten i obaviti ga oko središnjeg dela u kalupu. Posuti ga susamom.
Najveći deo teste razvaljati u pravougaonik, premazati otopljenim maslacem i urolati. Posle nekoliko minuta, kad se maslac malo stegne, iseći na delove debljine oko 1 cm i slagati oko prstena naizmenično jedan iza drugog. Ostaviti da testo nadođe oko 45 minuta pa peći na 180°C oko 45 minuta.
Izvor:(kuhinjarecepti.com)
0 komentari:
Objavi komentar