LIMUNOVA KORA LIJEČI ZGLOBOVE: Recept nakon kojeg bi se trebali probuditi sa olakšanjem i bez bolova…

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
 Limun je jedna od najkorisnijih namirnica na našoj planeti.

Limun štiti od tolikog broja bolesti, da ga s pravom možemo nazvati super-hranom. Pun nutrijenata – sadrži bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamini C, A, B1, B6, kalij, kalcij, magnezij, fosfor, mangan. Povoljno djeluje na rad jetre, crijeva, želuca, imunog, živčanog i kardiovaskularnog sistema.
Ako redovno konzumirate limun, možete spriječiti bolesti poput laringitisa, bronhitisa, gripe, prehlade, artritisa, visokog krvnog pritiska, bakterijskih infekcija, bubrežnih i žučnih kamenaca, a prema najnovijim istraživanjima i raka!
Postoji puno načina da ovu namirnicu uvrstite u vaš svakodnevni meni, no da li ste znali da limun pomaže i kao oblog za liječenje zglobova. Da upravo tako, stoga vam prenosimo jedan recept koji ako budete pravilno uradili možete osjetiti olakšanje vaših nogu ali i ruku.
Potrebno je da stavite koru od dva oguljena limuna u teglu i prelijete je sa maslinovim uljem do vrha. Zatvorite teglu i ostavite tako da odstoji dvije sedmice.Nakon što je vaš lijek spreman sipajte dobiveno ulje na čistu gazu i stavite na bolni zglob, preko gaze stavite najlon kesu a preko najlona vuneni šal. Ovo je potrebno uraditi uvečer i tako prenoćiti sa time, ujutro bi trebalo da osjetite veliko olakšanje…

(Doznajemo.com)
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More