Testo za peciva

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Ponekad nemam vremena da mesim i tad volim da imam ovo testo u frizideru…Dobro dodje i mladim i iskusnijim domacicama!Pustite masti na volju i pravite sve sto pozelite :D


Sastojci

     500 gr ostrog brasna
     500 gr mekog brasna
     0, 5 dl ulja
     200 ml kis. pavlake/ vrhnja/
     1/2 l jogurta
     40 gr svezeg kvasca
     1 kesica praska za pecivo
     malo secera
     1 kasicica soli
     1 dl mlake vode




Priprema
1
U mlaku vodu staviti secer
i kvasac i sacekati da malo
nadodje.
2
U vecu posudu za mesenje
stavite brasno, nadosli kvasac
i sve ostale sastojke.
Umesiti glatko testo koje se
ne lepi za ruke.
3
Svi sastojci moraju biti sobne
temperature.
4
Testo podeliti na 2-3 dela,
staviti u vece kese, zavezati i
ostaviti u frizideru do upotrebe.
5
Ako zelite da ga koristite istog
dana mozete to uciniti posle
30 minuta, a ostalo moze stajati
do 7 dana.
6
Kod mene to stoji 3-4 dana i
uvek ga potrosim ranije.
Mozete od njega praviti pizze,
kifle slane i slatke, rol virsle,
ustipke, piroske, pogace,
pletenice i dr.
7
Pri koriscenju ostaviti ga na
toplom mestu 10 minuta,
razviti na pobrasnjenoj podlozi
i praviti sta pozelite.



Izvor: coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More