Čokoladna M&M torta

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Na zahtjev naših čitatelja donosimo vam recept za čokoladnu tortu koja je izazvala pravu pomutnju

Sastojci

BISKVIT

    4 kom jaje
    4 žlica šećer
    1 dl ulje suncokretovo
    1 dl mlijeko kravlje, punomasno
    4 žlica pšenično brašno, bijelo
    3 žlica kakao u prahu, nezašećereni
    13 g prašak za pecivo

KREMA

    0.5 l vrhnje za šlag
    250 g čokolada za kuhanje


Priprema

1Pjenasto umutite jaja i šećer i tome dodajte pomiješano ulje i mlijeko.

2U zasebnoj posudici promiješajte prašak za pecivo, kakao i oštro brašno i tu smjesu postepeno dodajite smjesi jaja, šećera, ulja i mlijeka uz lagano miješanje.

3Gotovu smjesu izlijte u kalup za tortu prethodno premazan maslacem sa svih unutarnjih strana i posut oštrim brašnom.

4Ljubitelji aroma mogu dodati koricu limuna i naranče i vanilin šećer. Svježe pečen biskvit ravnomjerno izbodite vilicom.

5Dok se kolač peče stavite kuhati slatko vrhnje i čokoladu za kuhanje koju ste prethodno razlomili. Ako volite više kreme možete poduplati količinu sastojaka za kremu. Čokolada će se kuhanjem i konstantnim miješanjem polako topiti, a krema dobiti pravu čokoladnu boju. Krema je gotova kada se čokolada u potpunosti otopi i smjesta postane ujednačena.

6Na svježe pečen biskvit (dok je još vruć) izlijte vruću kremu, pustite da se ohladi i stavite u hladnjak.

7Dekoracija: Krema će po vrhu dobiti glatku koricu i tako je torta sama po sebi dekorativna. Ako želite nešto malo drugačije od uobičajenog – nakon što se torta ohladi, paletom narušite glatku koricu i dio kreme iskoristite za oblaganje torte sa strana. Paletom ‘packajte’ po torti i tako ćete stvoriti lijepi dekor. Final touch napravite m&m bombončićima koje ćete posložiti po vlastitom guštu.



gastro.hr
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More