NAJBOLJI RECEPT: Domaće krofne!

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sastojci

    1/2l mleka
    1/2l vode
    40g svežeg kvasca
    40 g šećera
    2 kašičice soli
    3 žumanca
    5 kašika ulja
    oko 1200g brašna
    2 kašičice soli


Priprema:

Kvasac stavite da nadođe u mlakom mleku pomešanom sa šećerom. Nakon toga ga sipajte u u veću činiju u kojoj ćete mesiti krofne. Dodajte sve ostale sastojke osim brašna koje se dodaje na kraju, kašiku po kašiku.
Brašna je potrebno oko 1,2 kg, tačnije do momenta kada testo bude kompaktno da se ne lepi za podlogu a opet da je dovoljno meko i vazdušasto. Testo sve vreme mesite ručno, nikako varjačom, a zatim zagrejte rernu na 50C, testo pokrijte krpom i ostavite ga u rerni da naraste oko 30 min. Zatimga ponovo premesite i opet vratitie u rernu da još malo naraste. Nakon toga dobro pobrašnavite sto i razvucite testo oklagijom na debljinu od 1-1,5cm.

Izvor: Najbolji-Recepti
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More