POTREBNI SASTOJCI:
600 g pilećeg belog mesa
1 glavica crnog lika
70 g šunke ili suvog vrata
1 jaje,od 2 kriške sredina hleba
3 kašike mleka
2 kašike prezli,biber
zacin so-po ukusu
1/2 veze peršuna (sitno seckanog)
100 g kačkavalja(topljeni sir)
11 lenti tanko rezane slanine
PRIPREMA:
Samleti meso i luk u mašini za mlevenje mesa ili električnoj seckalici, a šunku ili suvi vrat sitno iseckati.
Dodati jaje, hleb koji ste umocili u mleko i dobro ocedili, prezle i začine.
Dobro izmešati i podeliti na 11 delova.
Praviti duguljaste ćufte i u svaku staviti komad sira, obmotati slaninom i stavljati u tepsiju obloženu folijom ili papirom za pečenje.
Stavite i čačkalice da se slanina ne odvoji tokom pečenja.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
*****PRIJATNO!!!******
0 komentari:
Objavi komentar