Jednostavan i iznenađujuće ukusan kolač, sa neobičnim nadevom koji mu daje svežinu...
Sastojci:
-4 žumanca
-200 gr šećera
-2 dl vode
-1,5 dl ulja
-200 gr brašna
-1/2 kesice praška za pecivo
-4 kašike kakao
-4 belanceta umućena u čvrsti sneg
Za premazivanje
-4-5 kašika pekmeza od kajsija
-2 dl kisele pavlake
Za glazuru
-60 gr čokolade za kuvanje
-1 kašika ulja
-1 kašika mleka
Priprema:
Žumanca umutiti sa šećerom, dodati vodu i ulje i mikserom još malo promešati.
U umućena žumanca dodati prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo, promešati mikserom.
U smesu pažljivo dodati sneg od belanaca, sjediniti, pa sve sipati u pleh dimenzija 40x30 cm , poravnati i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30 minuta.
Pečeno testo izvaditi iz rerne i ostaviti ga da se ohladi.
Hladno prerezati na pola, pa jednu polovinu premazati sa 4 kašike pekmeza od kajsija,
a preko toga namazati malo razmućenu kiselu pavlaku.
Preklopiti drugim delom testa.
Odozgo sasvim tanko naneti 1 kašiku pakmeza od kajsija.
Glazuru pripremiti tako što će se čokolada, ulje i mleko rastopiti i dobro promešati da se dobije glatka i ujednacena masa.
Preliti preko kolača.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar