Dugo imam ovaj recept na papiriću, nikako da dođe na red, isprobala sam, mogu reći da je bombica od kolača :))
Sastojci:
BISKVIT
-8 bjelanjaka
-10 dkg šećera u prahu
-20 dkg prženih lješnjaka ili oraha
-2 žlice mljevenog keksa ili mrvica /prezli/
FIL
-8 žumanjka
-15 dkg šećera u prahu
-3 žlice mlijeka
-20 dkg margarina
-7,5 dkg tamne čokolade
-7.5 dkg bijele čokolade / može i ne mora po želji /
-1 vanilin šećer
GLAZURA
-7.5 dkg tamne čokolade
-3 dkg margarina
-ulje
Priprema:
Bjelanjke dobro izradite u čvrsti snijeg sa šećerom u prahu.
Lagano umiješajte mljevene lješnjake pomješane sa mljevenim keksom ili mrvicama.
Stavite peći na 180 C 15 minuta dok porumeni i odvoji se od ruba tepsije, najbolje isprobajte čačkalicom.
Ohladite biskvit i prerežite ga na 3 jednaka dijela.
Žumanjke, šečer i mlijeko izmješajte i lupajte na pari da se zgusne.
Ohladite, dodajte izrađeni margarin.
Smjesu podijelite u dva dijela.
U jedan dio stavite otopljenu tamnu čokoladu, a u drugi bijelu / po receptu se ne stavlja, ja sam stavila i fino je /
Redoslijed filanja je da na prvu koru stavite žuti fil, na drugu tamni, treću koru premažite ostatkom tamnog fila.
Ukrasite je čokoladnom glazurom ili po Vašoj želji i inspiraciji.
Dobar tek !
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar