Sastojci:
I kora :
-100 ml vode ;
-100 ml ulja ;
-80 gr brašna ;
-5 jaja.
II kora :
-100 ml vode ;
-100 ml ulja ;
-3 kašike paradajz pirea ;
-80 gr brašna ;
-5 jaja.
Fil :
-450 gr mladog sira ;
-200 gr pavlake ;
-350 gr šunkarice ;
-50 gr majoneze.
-100 gr susama za posipanje.
Priprema:
Za prvo tijesto prokuhati vodu i ulje, dodati brašno i skuhati tijesto.
U ohlađeno umutiti jaja, izliti u veliki pleh obložen pek papirom i ispeći koru.
Isti postupak ponoviti i sa drugom korom, samo prilikom kuhanja tijesta dodati 3 kašike paradajz pirea.
Pečene i ohlađene kore presjeći po dužini da se dobiju 4 kore.
Za fil pomiješati mladi sir, pavlaku, majonezu i šunkaricu.
Filovati kore, a zadnju premazati samo pavlakom.
Na kraju bogato posuti prženim susamom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar