Sijamska torta

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Ne znam zašto sijamska, recept imam već nekih 20-tak godina i veoma često je pravim! Torta je baš pogodna za sva slavlja....

Sastojci:

Kore 3 x
    
-5 belanaca  
-10 kašika šećera  
-100 gr mlevenih oraha  
-1 kašika kakaoa  
-1 kašika brašna
 
Fil I:
  
-10 žumanaca  
-200 gr šećera u prahu  
-150 gr čokolade  
-250 gr putera(margarina)
 
Fil II:
  
-500 ml mleka  
-5 žumanaca  
-200 gr šećera  
-5 kašika gustina  
-250 gr putera(margarina)

Priprema:

Kore 3 x

Umutiti dobro, 5 belanaca pa dodati šećer, u to dodati mlevene orahe, kakao, brašno, sve polako sjediniti varjačom, sipati u pleh na pek papiru ( 37x 27 cm.).Peći na 180 C, oko 20-tak minuta,

Fil I:

10 žumanaca kuvati na pari sa šećerom u prahu, kada se fil ukuva dodati čokoladu i još malo kuvati dok se ne sjedini sve.Hladan fil sjediniti sa umućenim puterom (margarinom).

Fil II:

500 ml mleka staviti da vri(odvojiti nekih 150 ml hladnog mleka).

5 žumanaca umutiti sa šećerom, gustinom i hladnim mlekom, pa sipati u mleko koje vri, i skuvati fil.

Hladan fil sjediniti sa umućenim puterom (margarinom).

Filovanje:

Kora-crni fil-žuti fil

Kora-crni fil-žuti fil

kora-crni fil-žuti fil

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More