Kad god se nađete u nekom turskom turističkom mjestu, svuda možete naići na male kioske kako prodaju ove fenomenalne pizze. Ovo je jedna od varijanti!
Sastojci:
Za tijesto:
-350 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550
-7 g Dolcela instant kvasca By Podravka
-1 žličica soli
-1 žličica šećera
-200 ml tople vode
-1 žlica maslinova ulja
Za nadjev:
-1 velika rajčica (200 g)
-120 g luka
-250 g žute paprike
-250 g mljevenog junećeg mesa
-½-1 žlice Vegete pikant
-3 žlice maslinova ulja
-sol
-papar
-kim
-4 ploške kačkavalja (200 g)
Priprema:
Od navedenih sastojaka umijesite mekano tijesto.
Ostavite ga na toplom mjestu oko pola sata.
Rajčici skinite kožicu i narežite je na kockice.
Luk narežite na ploške, a papriku na kockice.
Pripremljene sastojke pomiješajte s mesom, dodajte Vegetu pikant, maslinovo ulje, sol, papar i kim.
Tijesto razdijelite na 4 dijela, a potom razvaljajte. Na svaki položite plošku sira i četvrtinu nadjeva.
Zamotajte kao na slici.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30-35 minuta.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar