Šnicle od faširanog mesa i krompira

Sastojci:

500 gr faširanog mesa
400 gr krompira
3 glavice luka
2 čehna bijelog luka
2 kašike brašna
1 jaje
250 ml vrhnja za kuhanje s ukusom bešamela
rendani sir po želji


Način pripreme:

Luk sitno nasjeckati, krompir naribati i sve pomiješati sa mljevenim mesom.
Dodati umućeno jaje u smjesu, brašno, so, biber i začine po želji.
Dobro izmiješati dok se masa ne sjedini.
Oblikovati šnicle kao male pljeskavice i pržiti ih u vrelom ulju dok ne porumene sa obje strane.

Složiti šnicle u tepsiju i preliti ih vrhnjem s ukusom bešamel sosa.
Pokriti folijom i peći 30-ak minuta na 220 stepeni, zatim skinuti foliju i peći još 15 minuta na istoj temperaturi.

(domacica.com)

Nema komentara:

Objavi komentar