ČAŠICA SVAKO JUTRO: Sirup koji uklanja masnoću iz krvi


Limun i peršun se kuvaju dva-tri sata i pije se svako jutro na prazan stomak.

S povišenom masnoćom u krvi ili holesterolom mnogo ljudi se bori u savremenom svetu zbog brzog načina života, ali i zbog genetske predispozicije. Normalan nivo holesterola je između 4,60 i 6,20 mmol/L. Ovaj sirup se pokazao vrlo efikasan u skidanju povišenog holesterola.



Kako napraviti sirup za skidanje masnoće u krvi

Potrebni sastojci:

    1 kg limuna
    5-6 vezica peršuna
    3 l vode
    1 kesica sode bikarbone


Limun oprati najpre u hladnoj vodi, zatim ga potopiti u toplu vodu i sipati kesicu sode bikarbone.

Ostaviti tako da odstoji oko sat vremena.


Peršun zajedno sa stabljikom iseckati na sitnije komadiće.

Limun zajedno sa korom sitno iseckati.

Peršun i limun staviti u šerpu i naliti tri litre vode.

Kuvati na tihoj vatri dok se ne ukuva, od 2 do 3 sata. Kada je skuvano, ocediti.

Trebalo bi od prilike da dobijete 1,5 l sirupa.

Pije se svako jutro, na prazan stomak, mera je jedna puna čašica za rakiju.

Mera je dovoljna za 15 dana, ako se pije svako jutro.

Nema komentara:

Objavi komentar