Sastojci:
Biskvit
-5 jaja
-100 g šećera
-2 vanili šećera
-50 g gustina
-50 g oštrog brašna
-40 g gorkog kakaa
-2 male žličice pecilnog praška
-1,5 dl mlijeka
Fila
-5 dl slatkog vrhnja
-200 g tamne čokolade (može bijele pa vam je bijelo crna)
-1 velika navrh žlica nutele (ako radite bijelu kremu onda bijele lino lade)
-60 g maslaca
Priprema:
Prvo izmiksate žutanjke ,šećer i vanili šećer.
Dodajte mlijeko lagano da vam ne prska.
Umiješajte prosijano brašno, gustin i pecilni prašak, dodajte kakao isto lagano da vam ne praši previše.
Nježno umiješajte žlicom snijeg od bjelanjaka.
Smjesu podjelite na dva dijela.
U kalupu normalne veličine cca 25, 26 koji ste obložili papirom za pečenje, pečete cca 15 min na 180 stupnjeva.
Jedan bisvit sam ostavila veći i taj je bio podloga, a drugi sam razrezala na pola za sredinu i vrh.
Za kremu slatko vrhnje treba dobiti temperaturu pred vrenje i dodajte čokoladu boje po želji i maslac.
Ostavite da se ohladi.
Najbolje bi bilo da kremu prvu napravite dok izrađujete biskvite ona će se prohladiti.
Tada sam sa mikserom izradila i filala tortu, svaku koru i izvana, te gore stavila glazuru od 100 g čokolade, 3 žlice ulja i 1 žlice maslaca.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar