Krafne (Pokladnice)

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sastojci:

-250 g Pšeničnog oštrog brašna  
-250 g Pšeničnog glatkog brašna   
-1 Kvasac instant   
-80 g maslaca  
-40 g šećera  
-4 žumanjka  
-1 Limun šećer   
-2 žlice ruma  
-150 ml mlijeka   
-sol  
-150 g Džema marelica    
-šećer u prahu za posipanje   
-duboko ulje za prženje

Priprema:

U brašno umiješajte kvasac.

Maslac sobne temperature izmiješajte sa šećerom, pa dodajte žumanjke i miješajte dalje dok ne postane pjenasto.

Dodajte limun šećer, rum, malo mlijeka, malo brašna i posolite.

Dalje miješajte naizmjenično dodavajući preostalo mlijeko i brašno.

Izradite tijesto kuhačom ili električnom miješalicom da postane glatko, odnosno dok se više ne prima za kuhaču i stjenke posude.

Ostavite da se tijesto diže na toplom mjestu dok udvostruči volumen.

Dignuto tijesto razvaljajte na l/2 cm debljine, pa izrezujte krugove čašom promjera oko 8 cm ili kalupom.

Rubove krugova premažite bjelanjkom, a u sredinu stavite malo džema, pa poklopite drugim krugom tijesta i manjom čašom ili modlicom utisnite i obrežite rubove.

Slažite ih na pobrašnjenu dasku i ostavite da se dižu pokrivene ubrusom.

Dignute pokladnice stavljajte peći u veću količinu dobro ugrijanog ulja, ali tako da ih položite u ulje s gornjom stranom.

Pecite pokriveno oko 3 minute, a zatim maknite poklopac, okrenite pokladnice i pržite dalje dok se ne zarumeni i druga strana.

Vadite ih šupljikavom lopaticom i stavljajte na upijajući papir.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
 
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More