Čokoladni anđeo

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Ovo je kolač za najvjernije degustatore mojih slastica, prvenstveno obitelj i moje kolege s posla uključujući i našeg direktora, zatim za sve one koji su moje recepte isprobali bilo da su mi se javili ili nisu :) Hvala vam na podršci i povjerenju !



Sastojci:

Tijesto:
6 jaja
20 dag šećera
1 žlica ruma
20 dag glatkog brašna
1 prašak za pecivo
5 dag mljevenih oraha
2 žlice kakaa
1,8 dl jogorta ili kiselog vrhnja
par zrna soli

Krema:
4 dl mlijeka
1 prašak za puding bourbon vanilija
10 dag kristal šećera
1 vanilin šećer
20 dag omekšalog margarina
10 dag šećera u prahu

Preljev:
1 dl mlijeka
1 jušna žlica ruma
1 jušna žlica kristal šećera

Cokoladna glazura:
20 dag čokolade za kuhanje
10 dag margarina
4 žlice mlijeka
2 žlice ulja




Priprema:

Tijesto:
Odvojiti bjelanjke i žumanjke.

Bjelanjke istući sa 5 dag šećera i par zrna soli u čvrsti snijeg.

U drugoj posudi miksati: žumanjke, 15 dag šećera i rum da nastane gusta pjenasta smjesa. Brašno, prosijani kakao, prašak za pecivo i orahe dobro izmiješati pa dodavati u smjesu žumanjaka naizmjenicno sa jogortom. Na kraju u to lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.



Biskvit peći u dva kalupa za srneči hrbat u prethodno zagrijanoj pečnici na 180 st.C cca 30-35 minuta. Pečena tijesta preokrenuti, ostaviti da se hlade pa izvaditi iz kalupa.


Krema:
Lončic za puding isprati hladnom vodom i ostaviti mokar (iznutra naravno), sipati mlijeko, prašak za puding i šećer te staviti kuhati uz povremeno miješanje. Kad se pod mutilicom osjeti početak zgušnjavanja pudinga miješati malo energičnije dok smjesa ne zakuha a onda kuhati i povremeno miješati još 2 minute.

Kuhanu kremu premazati trokutićem margarina (odvojiti od 20 dag) nataknutim na viljušku, time omogučavate hlađenje kreme bez stvaranja korice i bez obaveze da ju stalno miješate.

Omekšali margarin dobro izmiksati, dodati šećer u prahu i miksati dok ne postane pjenast te mu tada dodati ohlađenu kremu koju ste prije malo izmiksali.


Slaganje:
Ohlađenom biskvitu dugim oštrim nožem odrezati unurašnjost u obliku trokuta ili luka.

Oba biskvita gdje se spaja krema navlažiti preljevom. Vanjski dio biskvita vratiti u kalupe te premazati trečinom kreme.

Vratiti unutrašnjost biskvita na mjesto, dobro utisnuti, okrenuti zajedno sa kalupom pa ih tako pridržati kako bi se biskvit i krema sljubili i poravnali. Staviti tako u hladnjak na pola sata.


Izvaditi iz hladnjaka i premazati vanjski dio kremom. Otopiti sastojke za čokoladnu glazuru miješajuci ih na laganoj vatri ali paziti da se smjesa ne pregrije, treba ostati gusta. Glazurom premazati oba anđela :))

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More