Sastojci:
Sastojci za beze:
-10 bjelanjaka
-1/2 kg šećera u prahu
-1 žlica octa
Nadjev:
-10 žumanjaka
-25 dag šećera
-1 puding od vaniije
-1 žlicu brašna
-1/2 l mlijeka
-10 dag čokolade
-2 vanilin šećera
-250 g margarina
Priprema:
Beze:
Bjelanjke i šećer izraditi pa dodati ocat i sve dobro izraditi mikserom.
Veću tepsiju obložite alu-folijom sipajte smjesu i sušite na 150 c dok nedobije lijepu žučkastu boju. (oko 1h).
Nadjev:
Žumanjke i šečer izradite dodajte puding i brašno, malo razrijedite sa pripremljenim mlijekom, pa u preostalom mlijeku skuhajte nadjev.
Kuhanu kremu podijelite na 2 dijela.
U prvi dio dodajte čokoladu..
U drugi dio vanilin šećer.
Ostavite je hladiti.
Margarin također podijelite na 2 dijela. stavite u kreme i dobro ih izradite.
Na hladni biskvit stavite prvo smeđu pa žutu kremu i odgore šlag.
Kolač ukrasite po vlastitoj želji i mašti.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar