Ledeno nebo

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

Kremasti užitak.

Sastojci:


BISKVIT:


9 BJELANJAKA

MALO SOLI

9 ŽLICA BRAŠNA

9 ŽLICA ŠEĆERA

0.5-1 PRAŠAK ZA PECIVO

ZA ZALITI: 2 DCL VRUĆEG MLIJEKA


KREMA:


9 ŽUMANJAKA

9 ŽLICA ŠEĆERA

9 DCL MLIJEKA

9 ŽLICA GLATKOG BRAŠNA

2-3 VANIL-ŠEĆERA

25 DKG MARGARINA

0.5 L SLATKOG VRHNJA ( ŠLAG )



Priprema:


1. U bjelanjke stavi mrvicu soli i stuci čvrsti snijeg,dodaj šećer,brašno i prašak te u

velikom plehu speci bijeli biskvit.

2. Još vruć pečen biskvit zali sa 2 dcl vrućeg mlijeka u koje smo stavili 1 vanil-šećer.

3. Žumanjke pomiješaj sa šećerom,glatkim brašnom i vanil- šećerom te malo

mlijeka.Ostalo mlijeko stavi zakuhati i kada prokuha nasipaj pripremljenu smjesu od

žuamanjaka ( klasična žuta krema ).Kuhaj nekoliko minuta do željene gustoće.

4. U hladnu kremu stavi omekšali margarin i dobro izradi.

5. Kremu stavi na ohlađen biskvit i na vrh stučeno slatko vrhnje( šlag ).

6. Ukrasi po želji.

7. Ovo je količina za veliki pleh i ispadne oko 35-40 većih kocaka kolača.


(coolinarika.com)
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More