Točak torta


Tamna kora:

Za jednu koru potreno je:

4 jaja,

4 kašike šećera

4kašike brašna

1prašak za pecivo

3 kašike kakaa ( ili čokolade u prahu)


Penasto umutiti belanca sa šećerom,pa onda polako mutiti i dodavati jedno po jedno žumance, dodati brašno koje ste prethodno pomešali sa praškom za pecivom i kakaom.

Ispeći u okruglom kalupu, koristite papir za pečenje.Ohlađenu koru podeliti na 2 dela.

Beli fil:

500 ml mleka

5 kašika gustina

5 kašika šećera

250 g margarina

500 ml mleka kuvamo sa 5 kašika gustina,5 kaš. šećera u ohlađeno dodamo 250 gr. margarina


Žuta kora:

6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

1 prašak za pecivo


Penasto umutiti belanca sa šećerom, pa onda polako mutiti dodavati jedno po jedno žumance, dodati brašno koje ste prethodno pomešali sa praškom za pecivom

Ovu koru pecite u velikom četvrtastom plehu, koristite papir za pečenje. Ohlađenu koru isecite na 4 kaiša po dužini. Jedan kaiš možete da umotate u vlažnu krpu da bi lakše počeli rolovanje.


Fil: ( možete da koristite i sam džem za filovanje žutih kora)

1 l vode

300 gr šećera

3 pudinga od vanile

voće po želji (kupine, jagode ili maline...)

Ukuvati malo vodu, šećer i voće pa onda dodati puding. Ohlađen fil mažemo preko isečenih traka od žute kore.

Postupak redanja pratite na slikama

Nema komentara:

Objavi komentar