Čokoladna torta sa lješnjacima

Čokoladna torta sa lješnjacima


Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme kuhanja: 0 minuta


Sastojci:

-2 šalice lješnjaka
1 šalica hurmi bez koštica
-3/4 šalice kakao praha, podijeljeno
- 1/2 šalice + 2 žlice javorovog sirupa, podijeljeno
- 1 srednji avokado
- izdrobljeni lješnjaci za ukras




Metoda pripreme:

1. Staviti lješnjake u spravu za meljenje dok se ne samelje u sitno brašno

2.  Dodati u hurme 1/2 šalice kakao praha i 1/4 šalice javorovog sirupa i mješati dok se ne formira gusta smjesa koja drži to sve zajedno

3. Položite dobivenu smjesu koju ste mješali u prethodnom koraku između 2 komada papira za pečenje i razvaljati na oko 3/4-inča debljine.

4. Sa oštrim nožem izrezati tijesto tj smjesu na 8 ili 10 jednakih oblika pravougaonika. Ako postoji višak tijesta možete oblikovati u loptu, razvaljati i rezati opet.

5. Napravite glazuru miješanjem zajedno preostalog javorov sirup, kakao u prahu, a unutrašnjost iz avokada dok ne  ujednači boju i teksturu. Kušajte ga i prilagodite slatkoću ako treba.

6.Nanijeti oko 2 žlice glazure na jednu polovicu kolača. Na drugoj polovici kolača nanijeti  i širiti jednaku količinu glazure na vrhu tog komada. Zatim spojiti 1 i 2 polovicu, s tim da je ova sa jednakim nanosom glazure vrh kolača što možete primjetiti na slikama.

7. Ukrasiti sa izdrobljenim lješnjacima 



To je od početka do kraja oko 20 minuta trajanja, možda malo više. Čak i  puno brže se daju napraviti od tradicionalnih kolača, a sigurno ima sve  kvalitete.


Uživajte.

Nema komentara:

Objavi komentar